Pasi Mennander

Pasi Mennander

Jääkiekkoliiton Fysiikkavalmennusseminaari järjestettiin sunnuntaina 25.10.2020. Verkkoseminaarina toteutettuun tapahtumaan oli kutsuttu mm. Liigan, Mestiksen ja U20 SM-sarjan sekä maajoukkueiden päävalmentajat. Seminaarista tarjottiin myös maksuton verkkolähetys LeijonatTV:ssä.

Seminaarin ohjelma:
40.10 Avaus, Jukka Jalonen (SJL)
48.10 Nuoresta jääkiekkoilijasta huippu-urheilijaksi, Harri Hakkarainen (Pelicans)
1.51.00 Jääkiekon lajivaatimukset ja testaaminen, Tapani Keränen (KIHU)
3.15.10 Nopeustaitavuus, Sami Kalaja (Jyväskylän yliopisto)
4.18.30 Liikkeen hallinnasta kykyyn liikkua, Marko Yrjövuori
5.35.15 Urheilijalähtöinen kokonaisvaltainen kuormituksen hallinta, Samppa Jaakola (Kärpät)

Aikamerkintä viittaa tallenteen aikaan.


Seminaarin tallenne:

– Idea seminaarista on syntynyt parin viime vuoden aikana, kun olen kiertänyt liigaseuroja ja perehtynyt myös juniorimaajoukkuepelaajien testituloksiin, A-maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo.

– Mielestäni meidän kannattaa Suomi-kiekossa linjata fysiikkavalmennusta, koska aina voimme tehdä asiat vielä paremmin.

Jalonen vastaa avaus- ja päätöspuheenvuoroista sunnuntaina 25. lokakuuta 2020 järjestettävässä Fysiikkavalmennusseminaarissa. Tapahtumaan on kutsuttu mm. Liigan, Mestiksen ja U20 SM-sarjan sekä maajoukkueiden päävalmentajat.

Maksutonta seminaaria voi seurata suorana verkkolähetyksenä Jääkiekkoliiton YouTube-kanavalla.


Seminaarin ohjelma:

12.00-12.15 Avaus, Jukka Jalonen (SJL)
12.15-13.15 Nuoresta jääkiekkoilijasta huippu-urheilijaksi, Harri Hakkarainen (Pelicans)
13.15-14.15 Jääkiekon lajivaatimukset ja testaaminen, Tapani Keränen (KIHU)
14.15-14.30 Kahvitauko
14.30-15.30 Nopeustaitavuus, Sami Kalaja (Jyväskylän yliopisto)
15.30-16.30 Liikkeen hallinnasta kykyyn liikkua, Marko Yrjövuori
16.30-16.45 Kahvitauko
16.45-17.45 Urheilijalähtöinen kokonaisvaltainen kuormituksen hallinta, Samppa Jaakola (Kärpät)
17.45-18.00 Päätös, Jukka Jalonen (SJL)

Ks. kuva sivun yläosassa!

tiistai, 01 syyskuu 2020 15:22

Koronavirus

tiistai, 25 elokuu 2020 10:13

Tutkimukset

Julkaisemme tällä sivulla valmentamiseen ja muita jääkiekkoon liittyviä tutkimuksia ja linkkejä esim. tieteellisiin tutkimuksiin ja opinnäytetöihin.

 

...

maanantai, 27 heinäkuu 2020 11:07

Leirit

Jääkiekkoliiton turnaus- ja leiritoiminta on vuoden 2020 osalta päättynyt ja samalla monivuotinen Jääkiekkoliiton alainen Fini-leiritoiminta loppuu. Uudistamme parhaillaan tulevaa leiritarjontaamme ja tiedotamme syksyn 2020 aikana tarkemmin toiminnan jatkosta.

tiistai, 14 huhtikuu 2020 16:14

Service också på svenska

Ifall du önskar bli betjänad på svenska, vänligen kontakta:

Staffan Kosk
Distriktschef, södra regionen
E-post & Tel. 040 7022 838

Den fullständiga kontaktinformationen för Finlands Ishockeyförbundet kan hittas här.


 

torstai, 09 huhtikuu 2020 12:12

Ympäristö

Ilmastonmuutos koskee mitä suuremmissa määrin jääkiekkoa: vielä emme tiedä, minkälaisissa olosuhteissa lajiamme voidaan tulevaisuudessa harrastaa jäähallien ulkopuolella.

Urheilun aiheuttama ympäristökuormitus on myös merkittävä - toimia jääkiekon aiheuttaman ympäristökuorman vähentämiseksi tarvitaan sekä yksilö-, seura- että liittotasolla. Myös esim. kunnissa tehtävät päätökset liittyen vanhojen jäähallien rakentamiseen ja vanhojen peruskorjaamiseen ovat tärkeitä paitsi olosuhteiden saatavuuden ja riittävyyden, myös lajin ympäristökuormituksen näkökulmasta.

Alla on listattuna esimerkkejä käytännön toimista, joita eri tasoilla voidaan tehdä. Listaa täydennetään matkan varrella.

Koska ympäristökuormituksen vähentäminen on kaikkien yhteinen asia, kannattaa käytännön toimista ja oivalluksista kertoa muille. Kenenkään toimet eivät yksin riitä, mutta jos ympäristötekoja tapahtuu läpi linjan, on niillä jo huomattava vaikutus.

Pyydämmekin lähettämään pienet ja suuret ympäristövinkit meille, niin voimme kertoa asiasta myös muille! Vinkit voi jättää sisään tämän linkin kautta.

...


maanantai, 30 maaliskuu 2020 11:30

Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo

Yhdenvertaisuuden periaatteen mukaisesti kaikki ihmiset ovat samanarvoisia riippumatta heidän sukupuolestaan, iästään, etnisestä tai kansallisesta alkuperästään, kansalaisuudestaan, kielestään, uskonnostaan ja vakaumuksestaan, mielipiteestään, vammastaan, terveydentilastaan, seksuaalisesta suuntautumisestaan tai muusta henkilöön liittyvästä syystä.

Jääkiekossa, kuten myös muussa liikunnassa ja urheilussa, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo tarkoittavat harrastamisen, kilpailemisen, vaikuttamisen ja näkymisen mahdollistamista kaikille. Jokaisella on oikeus harrastaa turvallisessa ympäristössä ilman syrjintää, edistää liikunnan avulla omaa terveyttään ja saada merkityksellisiä kokemuksia. Yhtä lailla on tärkeää, että lapsille on tarjolla erilaisia roolimalleja ja esikuvia ja mm. seuratoiminnassa erilaisia näkökulmia ja monialaista osaamista, jotka auttavat uusien harrastajien ja muiden toimijoiden rekrytoinnissa.

Suomalaisen jääkiekon strategian yksi painopistealueista on nais- ja tyttökiekko. Kirjattujen toimintalinjausten mukaisesti jääkiekossa panostetaan nais- ja tyttökiekkoilijoiden määrän kasvattamiseen, olosuhteisiin, painoarvon kasvattamiseen ja naistoimijoiden määrään valmennuksessa ja muina toimijoina.

Seuroja kannustetaan huomioimaan erityisryhmät omassa harrastustarjonnassaan. Erityisryhmistä ja niiden toimintatavoista jääkiekossa voit lukea lisää täältä.


keskiviikko, 25 maaliskuu 2020 11:05

Puhdas urheilu

Puhdas urheilu tarkoittaa päihteettömyyttä, sitä ettei urheilussa käytetä avuksi kiellettyjä aineita ja menetelmiä tai vilpillisesti vaikuteta kilpailun tai ottelun kulkuun tai sen lopputulokseen (kilpailumanipulaatio).

Jääkiekkoliiton tavoitteena on vaalia puhdasta urheilua ja taata kaikille jäsenilleen oikeus reiluun liikuntaan ja urheiluun. Reilussa pelissä kaikki lähtee kunnioituksesta: puhtain keinoin huipulle pyrkivä urheilija kunnioittaa toisia urheilijoita sekä yhteisiä sääntöjä ja vaalii samalla omaa hyvinvointiaan.

Työssä puhtaan urheilun ja reilun pelin puolesta heijastuvat suomalaisen jääkiekon arvot: kunnioitus, yhteisöllisyys, hauskuus ja erinomaisuuden tavoittelu toteutuvat aidosti vain puhtaassa urheilussa.

Jääkiekkoliitto haluaa, että yhteisiä arvoja kunnioitetaan myös urheiluelämän ulkopuolella ja urheilu-uran jälkeen.


Olet nyt

Etsi sivustolta