Henna Malmberg

Henna Malmberg

Paras keino varmistaa ottelun pelaaminen loppuun ilman keskeytystä on varata ottelulle riittävä jääaika. Joskus olosuhdesyyt, esim. jään rikkoutuminen, keskeyttävät pelin alkuperäisessä paikassa. Alle on koottu ohjeet tilanteisiin, joissa ottelu uhkaa keskeytyä.

Jääjan riittävyys

1. Otteluihin on varattava riittävä jääaika. Mikäli ottelun kuluessa näyttää siltä, ettei silti aika riitä, jätetään turhat erätauot ja jäänajot pois kaikissa muissa sarjoissa paitsi niissä joissa erätauot ja jäänajot ovat pakollisia.

2. Mikäli tästä huolimatta jäävuoron aika uhkaa päättyä, pelataan kaikki sarjaottelut aina loppuun saakka riippumatta seuraavista otteluista tai harjoituksista, joita myöhennetään vastaavasti, poislukien jos kyseessä on Liiga, Naisten Liiga tai Mestis. Tällaisessa tapauksessa ko. ottelu pelataan loppuun toisessa hallissa.
 

Jään rikkoutuminen tai muu olosuhdesyy, joka keskeyttää ottelun alkuperäisessä paikassa

1. Sarjaottelut on aina pyrittävä pelaamaan loppuun, vaikka olosuhteiden kanssa tulisi ongelmia.

2. Mikäli ottelua ei voida pelata turvallisesti loppuun sille määrätyssä paikassa, kotijoukkueen velvollisuus on etsiä korvaava jää, jossa ottelu voidaan pelata loppuun.

3. Lähihallien seurojen tulee olla myötämielisiä ymmärtämään, että jään rikkoutuminen ei ole seuran aikaansaama ja yhteinen tavoitetila on saada sarjaottelut aina pelatuksi. On hyvä muistaa, että esim. jään rikkoutuminen voi koskea mitä seuraa/joukkeutta vaan, milloin vaan.

4. Mikäli joudutaan turvautumaan lähihalliin ja siellä on sarjaottelu käynnissä, odotetaan käynnissä olevan sarjaottelun päättymistä ja pelataan sen jälkeen siirtynyt loppupeli loppuun.

5. Siirtyvä ottelun loppu ohittaa tärkeysjärjestyksessä lähihallissa käynnissä olevat harjoitukset.

6. Mikäli lähihallissa on jää varattu jollekulle muulle urheilulajille, on luonnollista ettei muun lajin tapahtuman ohitse voida mennä. Tällöin etsitään seuraavaksi lähin halli, jossa on jääkiekolle varattua jäätä.

7. Seurat sopivat mahdolliset taloudelliset korvaukset keskenään.

8. Ottelun jatkamisesta muussa hallissa ei voi kieltäytyä, tai kyseessä on luovutus, joka johtaa sääntöjen mukaan sarjasta sulkemiseen. Näin ollen hallin vaihtaminen olosuhdesyistä ei ole valintakysymys, vaan ottelu pelataan aina loppuun kilpailusääntöjen ja näiden ohjeiden mukaisessa järjestyksessä.

Leijona-kiekkokoulun toteuttamisen avuksi tarkoitetut materiaalit ovat uudistuneet. Liiton sivuille uudet materiaalit ilmestyvät syksyn aikana, mutta jo nyt ne saa käyttöön oman aluevalmentajan tai LKK-tutorin kautta.

Vanhat ohjeet ja malliharjoitteet löytyvät edelleen Hockey Centrestä, ja ovat yhtä lailla seurojen hyödynnettävissä. Kun toiminta organisoidaan yhteisesti sovitulla tavalla, saa seura oikeuden käyttää Leijona-kiekkokoulun nimeä.

Nyt onkin aika painaa kaasu pohjaan! Iloiset ilmeet ja tekemisen meininki jäällä innostavat uusia harrastajia mukaan. Tärkeää on myös se, että viime vuoden kiekkokoululaiset jatkavat: ensimmäiset vuodet voi hyvin harrastaa rauhassa kiekkokoulussa eikä joukkuetoimintaan kannata kiirehtiä mukaan.

 

 

Leijona-kiekkokoulun, tyttökiekon, Easy Hockeyn ja Special Hockeyn logot uudistuivat Jääkiekkoliiton uuden ilmeen mukaiseksi.

Lataa logot ja logojen ja termien käyttöä linjaavat ohjeet talteen ja ota uusi ilme käyttöön aste kerrallaan. Paidoista ja muista materiaaleista löytyvät vanhat logot poistuvat käytöstä pikkuhiljaa, siirtymävaiheen aikana jäähalleissa näkyy siis luvan kanssa kahdenlaisia logoversioita.

Leijona-kiekkokoulun logot ja logo-ohjeet

Tyttökiekon logot ja logo-ohjeet

Easy Hockeyn logot ja logo-ohjeet

Special Hockeyn logot ja logo-ohjeet

 

 

 

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) myöntää vuosittain opiskeluapurahoja kansainvälistä menestystä tavoittelevien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden ammattiin valmistavaan ja tutkintoon tähtäävään opiskeluun. Apurahat lukuvuodelle 2019-20 ovat haettavissa syyskuun ajan.

Täyden URA-apurahan määrä on 3000 euroa ja se maksetaan kahdessa osassa, joulukuussa 2019 ja maaliskuussa 2020. Apuraha voidaan myöntää myös puolikkaana vain syys- tai kevätlukukaudeksi.

Tarkempaa tietoa apurahan hakemiseen liittyen löytyy täältä.

- Yksityiskohtaista tietoa apurahan myöntämisperusteista

- Linkki apurahan hakulomakkeeseen

Urheilevan Suomen yhteistä seurapaitapäivää vietetään tiistaina 24.9. Tiistai tarjoaakin seuroille hienon mahdollisuuden näkyä myös jäähallin ulkopuolella!

Kannustamme seuratoimijoita pukeutumaan seuran takkiin, verkkariin, pelipaitaan tai vaikka pipoon heti aamusta alkaen, olipa suuntana sitten lähikauppa, päiväkoti, koulu tai työpaikka. Seuran värit taatusti erottuvat ja ihmettelijöille pääsee kertomaan siitä, mitä oma seura itselle merkitsee ja minkälainen yhteisöllisyyden lähde seuratoiminta on. 

Seuratarinoita kannattaa myös jakaa somessa. Hastageilla #seurasydän ja #seurapaitapäivä jaetut postaukset levittävät seuratoiminnan ilosanomaa niin tiistaina kuin myöhemminkin. Vielä, kun mukaan tägää oman seuran, saa myös seura näkyvyyttä.

Lisää seurapaitapäivästä:
- Katso videolta, mitä Tappara on antanut Teppo ja Kalevi Nummiselle
- Olympiakomitean uutinen seurapaitapäivästä

 

Joko teidän seuranne on mukana Kunnioita Peliä -ohjelmassa? Jos ei, kannattaa verkkositoumus käydä täyttämässä heti tänään, aikaa kaavakkeen täyttämisessä ei mene kuin muutama minuutti. Ohjelmaan sitoutuneiden seurojen listauksen löydät täältä >>

Jotta seuran juniorit voivat saada Jääkiekkoliitolta taloudellista tukea jääkiekkoharrastuksen kustannuksiin, edellytetään seuralta tästä syksystä alkaen sitoutumista Kunnioita Peliä -ohjelmaan.

Toiveena on, että sitoutuminen ohjelmaan näkyy myös käytännössä ottelutapahtumissa ja seuran ja sen joukkueiden toiminnassa.

Esimerkiksi ottelutapahtumien alussa luettava Kunnioita Peliä -vala ja pari lyhyttä oheistusta katsomosta tapahtuvan asiattoman huutelun hillitsemiseksi löytyvät nyt materiaalipankista JVG:n VilleGallen lukemana. Kannattaa ladata talteen ja käyttöön! 

Seuroilla on vielä tämän viikon loppuun asti aikaa hyödyntää Jääkiekkoliiton tukemat etuhinnat ja tilata Leijona-kiekkokoulun ja GHD-tapahtumien varusteita omiin tarpeisiinsa.

Tilausohjeet ja tuotekuvat löytyvät oheisesta liitteestä. Suosittelemme lukemaan tarkasti kaikki tilauksen yksityiskohtiin liittyvät ohjeet ennen tilauskaavakkeen täyttämistä.

Itse tilauskaavake löytyy tämän linkin takaa. Aikaa tehdä tilauksia on sunnuntaihin 15.9.2019 saakka.

Varusteiden toimitus tapahtuu viimeistään viikon 40 alussa seuran valitsemaan urheiluliikkeeseen, josta seura noutaa ja maksaa tilaamansa tuotteet. Mikäli seura tarvitsee kauden aikana lisää asuja, tilaus tehdään suoraan urheiluliikkeestä.

Muita paino- ja markkinointituotteita (Lätkäperheen pelikirja vanhemmille, GHD-julisteet, -kaverikortit, -rannekkeet) voi tilata pelkkien postikulujen hinnalla Jääkiekkoliiton verkkokaupasta läpi kauden.

perjantai, 30 elokuu 2019 10:32

Sääntömuutokset kaudelle 2019-20

Kaudelle 2019-20 tulleet keskeiset sääntömuutokset on koottu viiden minuutin mittaiseen videoon. Jotta säännöt ovat hallussa ennen pelien alkamista, kannattaa video katsoa per heti.

Katso video täältä >>

Haluatko näyttää taitosi, kehittää osaamistasi ja hankkia työkokemusta viestimällä Naisten Liigasta? Oletko sinä etsimämme Naisten Liigan viestintäharjoittelija?

Viestintäharjoittelijan päätehtävä on Naisten Liigan some-kanavien (FB & IG) hallinnointi ja päivittäminen kauden 2019-20 aikana:

- Tulevat ottelut  
- Tulokset
- Videopostaukset
- Kilpailut
- Muut koko Naisten Liigaa koskevat päivitykset
- Joukkueiden & pelaajien kanavien seuranta & päivitysten re-postaukset
- Leijonat.fi:n uutisten jaot
- Mahdolliset seurojen tärkeimpien uutisten jaot

Tehtävä edellyttää sosiaalisen median tuntemusta, kykyä tuottaa kanavakohtaisesti räätälöityä, oivaltavaa sisältöä ja aitoa halua olla mukana rakentamassa Naisten Liigasta Suomen suosituinta naisten sarjaa.

Videoiden editointityö ja pelaajahaastattelujen tai muiden artikkelien kirjoittaminen Leijonat.fi-verkkosivuille voidaan sisällyttää harjoittelijan toimenkuvaan valittavan henkilön niin toivoessa.

Tehtävää voi hoitaa etänä pääosin oman aikataulun mukaan kuitenkin huomioiden, että pelit pelataan viikonloppuisin. Arvioitu työmäärä on noin 20h/kk. Työstä maksetaan pieni korvaus.

Kiinnostuitko? Jos kyllä, kerro se meille viimeistään 19.9.2019 mennessä lähettämällä vapaamuotoinen hakemuksesi osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Lisätiedot:
Suomen Jääkiekkoliitto, viestintäjohtaja Henna Malmberg, 040 573 7572

 

 

 

 

 

 

perjantai, 23 elokuu 2019 15:41

Sykkiikö #Seurasydän?

Syyskuussa käynnistyvä koko suomalaisen urheilun yhteinen Seurasydän-kampanja jatkuu koko  syksyn ajan. Jotta kampanja näkyy, mukaan kannattaa innostaa koko seuraväki vauvasta vaariin, nykyisiin ja entisiin toimijoihin!

Yhteisöllisyys on yksi suomalaisen jääkiekon arvoista, ja sen esiin nostaminen onnistuu hienosti 24.9. vietettävän Seurapaita-päivän aikana. Tuolloin jokaista seuratoiminnassa mukana olevaa kannustetaan pukeutumaan oman seuran pelipaitaan, verkkariin tai muihin asusteisiin töihin, kouluun ja päiväkotiin. Mikä loistava tilaisuus seuralle näkyä myös jäähallien ulkopuolella!

#Seurasydän-tunnisteella kannattaa postata ahkerasti, nimittäin Vuoden urheiluseuraehdokkaat valitaan syksyn aikana voimakkaimmin sykkineistä seuroista. Liitä mukaan myös #:t #seurannimi ja #jääkiekko.

Ja mikä parasta, kaikkea ei tarvitse tehdä alusta asti itse. Seurasydän-kansion valmiit aineistot (some-kehykset, kuvat, videot ja oppaat) on tarkoitettu seurojen käyttöön.

- Siirry #Seurasydän-kansioon tästä >>
- Lue lisää aiheesta täältä >>

Olet nyt

Länsirannikon toimisto

Humalistonkatu 6
20100 Turku

 

Kunnioita peliä

Finhockey News

OP-mobiili

Jääkiekkoliiton leirit

Suomi-kiekon strategia

Kunnioitus
Yhteisöllisyys
Hauskuus
Erinomaisuuden tavoittelu

Etsi sivustolta