Leijonatie

Jääkiekkoliiton Leijonatie tarjoaa myös tytöille mahdollisuuden tavoitella olympiamitalia. Huippu-urheiluun tähtäävä kartoitusvaihe alkaa alueellisillä Pikku Pohjola -leireillä, jatkuu tyttöjen Tulevaisuuden Tähdet- ja Pohjola-leireillä sekä jää- ja opiskeluleiri -tapahtumissa. Tyttöjen virallinen maajoukkuetoiminta alkaa alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueesta, Tyttöleijonista. Tyttöleijonien päätavoite on alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat, jotka pelataan vuosittain. Huippu-urheiluun tähtäävien naisten ja tyttöjen päätavoite on pukea Suomi-paita Naisleijonissa ja voitaa Suomelle Olympiamitali. Olympialaiset pelataan joka neljäs vuosi ja Naisten MM-kisat vuosittain, lukuun ottamatta Olympiavuotta.

Kuortaneen valmennuskeskuksen kanssa toteutettu yläkoulu- ja urheilulukiomalli Team Kuortaneen ympärillä on hyvä vaihtoehto urheilun ja opiskelun yhdistämiseen kotimaassa. Valmennuskeskuksen ympäristössä on loistavat harjoittelupuitteet ja lyhyet etäisyydet koulun ja harjoituspaikkojen välillä sekä osaava valmennus. Team Kuortane pelaa Naisten liigassa, jossa pääsee myös haastamaan omia taitojaan Suomen korkeimmalla sarjatasolla. Team Kuortaneen joukkue ja ympäristö on loistava paikka kasvaa urheilijaksi ja oppia yhdistämään päivittäinen arki opiskelun, harjoittelun ja palautumisen kanssa. Lukion jälkeen hyviä mahdollisuuksia pelaamisen ja opiskelun yhdistämiseen löytyy myös ulkomailta, USA:sta ja Kanadasta.

Eri urheiluopistojen kanssa toteutettu yläkoulutoiminta sekä alueelliset yläkoululeirimallit tarjoavat mahdollisuuden huippu-urheiluun valmistavaan harjoitteluun ja urheilijan elämäntaitojen opetteluun lähempänä kotia. Yläkouluryhmiin on avoin haku. Tyttöjen jääkiekon yläkouluryhmiä on tarjolla mm. Kisakalliossa, Kuortaneella ja Rovaniemellä

Tyttöjen huippu-urheilupolku, eli leijonatie kulkee seuratoiminnasta kartoitustapahtumien kautta maajoukkuetoimintaan, seuraavien vaiheiden kautta:

1) Seuran nimeää tarkkailtavien pelaajien listalle
2) Valitaan mukaan aluetoimintaan
3) Valitaan mukaan Leijona-tapahtumiin
4) Valitaan maajoukkueiden leirityksiin
5) Nimetään maaotteluihin ja arvokisoihin

Leijonatien vaiheet on jaettu ikäryhmittäinen, aina naisten maajoukkueeseen asti. Pelaajakartoitus leijonatielle alkaa alueen tapahtumista, joihin kutsutaan D1 ikäiset, 13-vuotta täyttävät tytöt.

Naisten maajoukkue - NMJ - Naisleijonat
Naisten maajoukkueen päätapahtumia ovat vuosittaiset MM-kisat sekä neljän vuoden välein järjestettävät talviolympialaiset.

Tyttöjen maajoukkue - N18 - Tyttöleijonat
Tyttöjen maajoukkueen päätapahtumia ovat tyttöjen alle 18-vuotiaiden MM-kisat. MM-kisajoukkue valitaan kolmesta ikäluokasta, joista vanhimmat täyttävät kyseisellä kaudella 18-vuotta.

Leijonatytöt
Leijonatytöt on valtakunnallinen tapahtuma keväällä, johon valitaan N18 ryhmään ehdolla olevia pelaajia. 

Tyttöjen alle 16-vuotiaiden kartoitusikäluokka "Leijonapennut"
Tyttöjen Leijonapennut on alle 16-vuotiaiden ikäluokan kärkiryhmä. Leijonapentujen toiminta koostuu jää- ja opiskeluleireistä sekä keväällä pelattavasta kauden päätahtumasta European Cupista.

Tyttöjen Pohjola-leiri
Tyttöjen Pohjola-leiri on valtakunnallinen leiri, joka pidetään helmikuussa. Leirille kutsutaan n. 70 ikäluokan parasta pelaajaa, jotka jaetaan neljään peliryhmään. Leirin aikana ryhmät pelaavat turnauksen, lisäksi pelaajat harjoittelevat ja tekevät fysiikkatestit. Leiriltä voi tulla valituksi ikäluokan kärkiryhmään, tyttöjen Leijonapentujen jää- ja opiskeluleireille.

Tyttöjen Tulevaisuuden Tähdet -leiri
Tyttöjen Tulevaisuuden Tähdet leiri on valtakunnallinen leiri, joka pidetään elokuussa. Leirille kutsutaan n. 70 ikäluokan parasta pelaajaa, jotka jaetaan neljään peliryhmään. Leirin aikana ryhmät pelaavat turnauksen, lisäksi pelaajat harjoittelevat ja tekevät fysiikkatestit. Leiriltä voi tulla valituksi ikäluokan kärkiryhmään, tyttöjen Leijonapentujen jää- ja opiskeluleireille.

Tyttöjen Pikku Pohjola -leiri
Tytötjen Pikku Pohjola -leiri on alueellinen kartoitustapahtuma, joka järjestetään alueiden yhteistyössä keväällä. Pikku Pohjola -leireille kutsutaan alueen pelaajia kolmesta ikäluokasta. Alueleiriltä voi tulla valituksi eteenpäin tyttöjen Pohjola-leirille. Pikku Pohjola -leirit pidetäään alueiden yhteistapahtumina. Vierumäelle kutsutaan Etelän, Kymi-Saimaan ja Savo-Karjalan alueen pelaajat. Kuortaneelle saavat kutsun Länsirannikon, Hämeen ja Keskimaan pelaajat. Vierumäen ja Kuortaneen tapahtumiin pelaajat saavat erillisen kutsun. Rovaniemellä pidettävä Pohjoisen ja Lapin yhteisleiri on avoin, johon alueen pelaajat voivat ilmoittautua mukaan.

Pelaajakartoitus
Seurat ilmoittavat Jääkiekkoliittoon omasta seurastaan kartoituksen piiriin suosittelemansa tyttöpelaajat. Nimettyjä pelaajia kartoitetaan Leijonatielle pääasiallisesti seuran peli- ja harjoitustapahtumissa, yhteistyössä maajoukkuevalmentajien, keskittämisseurojen valmentajien sekä taito- ja aluevalmentajien kanssa. 

...

Olet nyt

Lunasta nyt

Opas tyttö- ja naiskiekkoon

Printtaa opas - klikkaa tätä linkkiä!

Seuraa Leijonat.fi:ssä

Verkkokauppa

Et ole yksin

Seuratoiminnan Helpdesk

Järjestötoiminnassa voi tulla joskus vastaan kysymyksiä, joita itse ei osaa ratkaista tai joiden ratkaisemisessa haluaa tukea ulkopuoliselta asiantuntijalta. Palvelusta vastaa Suomen Olympiakomitea.​

Etsi sivustolta