Leijonatie

Jääkiekkoliiton Leijonatie tarjoaa myös tytöille mahdollisuuden tavoitella olympiamitalia. Huippu-urheiluun tähtäävä kartoitusvaihe alkaa alueleireillä ja jatkuu tyttöjen Pohjola-leirillä ja Leijonanpentu-tapahtumissa. Team Kuortaneen yhteydessä toteutettu yläkoulutoiminta sekä alueelliset yläkoululeirimallit tarjoavat mahdollisuuden huippu-urheiluun valmistavaan harjoitteluun ja urheilijan elämäntaitojen opetteluun. Kevään Leijonatytöt-leiri kokoaa ikäluokan parhaat näyttämään taitojaan N18-maajoukkuevalintoja varten.

Kuortaneen valmennuskeskuksen kanssa toteutettu urheilulukiomalli on hyvä vaihtoehto urheilun ja opiskelun yhdistämiseen kotimaassa. Valmennuskeskuksen ympäristössä, jossa on loistavat harjoittelupuitteet ja lyhyet etäisyydet koulun ja harjoituspaikkojen välillä sekä osaava valmennus, on loistava paikka kasvaa urheilijaksi ja oppia yhdistämään päivittäinen arki harjoittelun ja palautumisen kanssa. Team Kuortaneen joukkue pelaa Naisten Liigassa. Lukion jälkeen hyviä mahdollisuuksia pelaamisen ja opiskelun yhdistämiseen löytyy myös ulkomailta, USA:sta ja Kanadasta.

Arvokisamitaleista pelataan vuosittain tyttöjen ja naisten MM-kisoissa, olympiamitaleita on mahdollista tavoitella neljän vuoden välein.

Tyttöjen huippu-urheilupolku, eli leijonatie kulkee seuratoiminnasta kartoitustapahtumien kautta maajoukkuetoimintaan, seuraavien vaiheiden kautta:

1) Aluetoimintaan
2) Leijona-tapahtumiin
3) Maajoukkueiden leirityksiin
4) Maaotteluihin ja arvokisoihin

Leijonatien vaiheet on jaettu ikäryhmittäinen, aina naisten maajoukkueeseen asti. Pelaajakartoitus leijonatielle alkaa alueen tapahtumista, joihin kutsutaan D1 ikäiset, 13-vuotta täyttävät tytöt.

Naisten maajoukkue - NMJ - Naisleijonat
Naisten maajoukkueen päätapahtumia ovat vuosittaiset MM-kisat sekä neljän vuoden välein järjestettävät talviolympialaiset.

Tyttöjen maajoukkue - N18 - Tyttöleijonat
Tyttöjen maajoukkueen päätapahtumia ovat tyttöjen alle 18-vuotiaiden MM-kisat. MM-kisajoukkue valitaan kolmesta ikäluokasta, joista vanhimmat täyttävät kyseisellä kaudella 18-vuotta.

Leijonatytöt
Leijonatytöt on valtakunnallinen leiri, johon valitaan N18 ryhmään ehdolla olevia pelaajia. 

Tyttöjen Leijonapennut (N16)
Tyttöjen Leijonapennut on alle 16-vuotiaiden ikäluokan kärkiryhmä. Leijonapentujen toiminta sisältää tyttöjen Pohjola-leirit sekä jää- ja opiskeluleirit. Leijonapentuien päätapahtuma on keväällä pelattava European Cup.

Tyttöjen Pohjola-leiri
Tyttöjen Pohjola-leiri on valtakunnallinen leiri, joita pidetään kaksi kertaa vuodessa. Leirille kutsutaan n. 70 ikäluokan parasta pelaajaa, jotka jaetaan neljään peliryhmään. Leirin aikana ryhmät pelaavat turnauksen, lisäksi pelaajat harjoittelevat ja tekevät fysiikkatestit. Leiriltä voi tulla valituksi ikäluokan kärkiryhmään, tyttöjen Leijonapentuihin.

Alueelliset kartoitusleirit
Alueet järjestävät keväällä kartoitustapahtumia, joihin kutsutaan alueen kartoitusikäluokan pelaajia. Alueleiriltä voi tulla valituksi eteenpäin tyttöjen Pohjola-leirille.

Pelaajakartoitus
Tyttöpelaajia kartoitetaan Leijonatielle pääasiallisesti seuran peli- ja harjoitustapahtumissa, yhteistyössä maajoukkuevalmentajien, keskittämisseurojen valmentajien sekä taito- ja aluevalmentajien kanssa. 

...

Olet nyt

Lunasta nyt

Opas tyttö- ja naiskiekkoon

Printtaa opas - klikkaa tätä linkkiä!

Seuraa Leijonat.fi:ssä

Verkkokauppa

Et ole yksin

Seuratoiminnan Helpdesk

Järjestötoiminnassa voi tulla joskus vastaan kysymyksiä, joita itse ei osaa ratkaista tai joiden ratkaisemisessa haluaa tukea ulkopuoliselta asiantuntijalta. Palvelusta vastaa Suomen Olympiakomitea.​

Etsi sivustolta