Termit tutuiksi!

Naisten Liiga (ent. Naisten jääkiekon SM-sarja)
Jääkiekon naisten SM-sarjaa on pelattu kaudesta 1982-1983 lähtien. Ensimmäiset naisten jääkiekkojoukkueet perustettiin Suomessa 1970-luvun alussa. Eniten jääkiekon naisten Suomen mestaruuksia on Bluesilla (11). Naisten Suomen mestaruuksia ovat voittaneet myös mm. HPK, Ilves, JYP ja Kärpät. Kaudelle 2017-18 nimensä Naisten Liigaksi muuttaneen naisten jääkiekon pääsarjan uutiset löytyvät Leijonista.

Naisten maajoukkue (Naisleijonat)
Naisten maajoukkueeseen valitaan Suomen parhaat naispelaajat. Joukkueella on 60-100 leiripäivää kaudessa, päätapahtumina MM-kisat ja neljän vuoden välein pelattavat Olympialaiset.

Tyttöjen maajoukkue (N18) / Tyttöleijonat
Tyttöleijoniin valitaan Suomen parhaat alle 18-vuotiaat tyttöpelaajat. Tyttöleijonilla on 6-8 leiriä kauden aikana. Kauden päätapahtuma on vuosittain pelattavat MM-kisat.

Tyttöjen Leijonapennut (N16)
Tyttöjen Leijonapennut on alle 16-vuotiaiden ikäluokan kärkiryhmä. Leijonapentujen toiminta sisältää tyttöjen Pohjola-leirit sekä jää- ja opiskeluleirit. Leijonapentuien päätapahtuma on keväällä pelattava European Cup.

Tyttöjen Pohjola-leiri
Tyttöjen Pohjola-leiri on valtakunnallinen leiri, joita pidetään kaksi kertaa vuodessa. Leirille kutsutaan n. 70 ikäluokan parasta pelaajaa, jotka jaetaan neljään peliryhmään. Leirin aikana ryhmät pelaavat turnauksen, lisäksi pelaajat harjoittelevat ja tekevät fysiikkatestit. Leiriltä voi tulla valituksi ikäluokan kärkiryhmään, tyttöjen Leijonapentuihin.

Alueelliset kartoitusleirit
Alueet järjestävät keväällä kartoitustapahtumia, joihin kutsutaan alueen kartoitusikäluokan pelaajia. Alueleiriltä voi tulla valituksi eteenpäin tyttöjen Pohjola-leirille.

Pelaajakartoitus
Alueet järjestävät taitojäitä ja pelitällejä, joista pelaaja voidaan valita alueleirille. Näiden tapahtumien lisäksi pelaajia kartoitetaan seuran tapahtumissa yhteistyössä taito- ja aluevalmentajien sekä keskittämisseurojen valmentajien kanssa. 

 

Olet nyt

Opas tyttö- ja naiskiekkoon

Printtaa opas - klikkaa tätä linkkiä!

Seuraa Leijonat.fi:ssä

Verkkokauppa

Et ole yksin

Seuratoiminnan Helpdesk

Järjestötoiminnassa voi tulla joskus vastaan kysymyksiä, joita itse ei osaa ratkaista tai joiden ratkaisemisessa haluaa tukea ulkopuoliselta asiantuntijalta. Palvelusta vastaa Suomen Olympiakomitea.​

Etsi sivustolta